Årsberetning 2017

BERETNING 2016 og 2017

I år har jeg besluttet at beretningen skal handle om informationer til alle grundejere, omkring det der foregår på bestyrelsesniveau og hvad der er af fremtidige planer.

Lad os starte med det der ligger først for, nemlig opsigelse af foreningens forsikring hos Alm. Brand. Efter kommunikation med forsikringsselskaber omkring det at have hjælpende grundejere forsikret, er det min konklusion at der hersker stor tvivl om hvor vidt det er muligt at få dækket eventuelle skader, hvis uheldet er ude. Forsikringsselskaberne opererer med det der hedder, det man kan forvente grundejer kan hjælpe med, og det man ikke forventede at grundejer skulle være behjælpelig med. Og det er det sidste der eventuelt kan dækkes dog kun hvis den skadelidte formår at kunne forsvare visse tvivlsspørgsmål. Derfor anbefales det at forsikringen opsiges og grundejerforeningen i stedet tegner en ansvarsforsikring for bestyrelsen. En sådan forsikring koster i omegnen af 1500,00 kr. og dækker hvis bestyrelsen optræder uansvarligt i forbindelse med bestyrelsesarbejdet eller hvis der opstår uorden i pengesager.

I det forgangne år har jeg fået henvendelser fra grundejere omkring visse problemstillinger i vores grundejerforening. Dem vil jeg også meget gerne tage mig af, men det er jo altid en balancegang. Derfor har jeg valgt at fokusere på gældende lovgivning, sund fornuft og argumentation. Det må ikke opfattes som om, at jeg ønsker at skabe splid i grundejerforeningen, eller at jeg er ude efter nogen specielt, men et spørgsmål om at vi får gjort op med mange års små og lidt større misforståelser på det lovgivningsmæssige område.

Derfor har jeg rettet henvendelse til Norddjurs Kommune med henblik på besvarelse af spørgsmål vedrørende Lyngmøllevej, og det at der er åbnet op fra nabogrundejerforeningens baghaver ud til Lyngmøllevej samt at nogle få stykker får tømt affaldscontainer fra Lyngmøllevej, og er det rimeligt når det er Grundejerforeningen Fjellerup Kær der vedligeholder Lyngmøllevej? Norddjurs Kommune meddeler at hvis ejendommene med adresse til Hybenvænget har vejret til Lyngmøllevej – hvilket må antages, når de har anlagt adgange mellem grunden og Lyngmøllevej – så har de pågældende grundejere vedligeholdelsespligten ud til midten af vejen. De grundejere med baghave til Lyngmøllevej forpligtiger sig til, enten selv at vedligeholde til midten af vej eller at lave en aftale med vores grundejerforening omkring den nødvendige vedligeholdelse mod betaling selvfølgelig. Denne meddelelse sendes videre til grundejerforeningen Hybenvænget og vi afventer svar, som på senere tidspunkt kan læses på hjemmesiden eller ved opslag i vores opslagskasser.

Spørgsmål vedrørende det at flytte sin indkørsel fra en vej til en anden vej inklusiv postkasse (vedrører som regel de grundejere der har en hjørnegrund)? Svaret er, at det følger BBR-lovgivningen, at ejendommens adresse skal være til den adgangsgivende vej. Bestyrelsen afventer uddybende materiale fra adressemyndighederne.

Spørgsmål vedrørende grundejer der har udvidet sin matrikel med en ekstra hæk ud i rabat på Lyngmøllevej? Svaret er, at da hækken – ikke umiddelbart – har generende effekt for trafikken på vejen må det blive et privatretligt spørgsmål mellem grundejeren og grundejerforeningen. Bestyrelsen indhenter yderligere information om emnet og vender tilbage med afgørelse.

Grundejeren på hjørnet af Fælledvej/Lyngmøllevej vil få en skriftlig henvendelse fra Norddjurs Kommune om klipning af beplantning da det ser ud til at beplantning er groet ud over skel.

Flere spørgsmål vedrørende Strandvænget på strækningen fra Sandvej til Klitvej, og her må vi væbne os med tålmodighed da Norddjurs Kommune undersøger visse problemstillinger vedrørende vejbredde og trafikregulerende foranstaltninger. Norddjurs Kommune kan ikke umiddelbart se at der er givet tilladelse til hastighedsdæmpende foranstaltninger på Strandvænget, men vil ikke afvise at der kan være givet tilladelse før der blev indført elektronisk journalisering. Som grundejerforening skal vi dog kunne dokumentere at der er givet de nødvendige tilladelser. Hvis vi ønsker hastighedsdæmpende foranstaltninger bliver det i dialog med kommune og grundejerforening, og bør altid ske efter et samlet projekt for hele området. Bestyrelsen vil i det kommende år arbejde med et forslag til fartbegrænsning og tager det op ved næste generalforsamling. Som supplerende bemærkning kan nævnes at Strandvænget på strækningen Sandvej til Klitvej skal være 7 meter bred. Stof til eftertanke.

Spørgsmål vedrørende dræn samt vedligeholdelse af samme kan det meddeles at Norddjurs Kommune aflægger Grundejerforeningen besøg, hvor samtlige dræn tilses også dem på landmandens jord. Bestyrelsen vender tilbage med afgørelse.

Sjerik og Karl Otto har været på arbejde angående udskiftning af reflekser på pæle i vej, som vi lovede på sidste års generalforsamling. Dette er hermed udført og vi siger mange tak.

Information om Vandværket. Der gøres opmærksom på den kommende generalforsamling lørdag den 22. juli 2017 kl. 10.00 i Aktivitetshuset, Fjellerup. Som Andelshaver/Forbruger er det vigtigt at møde op til generalforsamlingen for at følge den udvikling som vandværket er i. I den forbindelse vil I med indkaldelse og dagsorden også modtage regnskabet for 2016 og her er der indført nye begreber, en kort forklaring lyder;

Underdækning er lig med underskud.

Overdækning er lig med overskud.

Likvide beholdninger er lig med det der før hed egenkapital. Vandværket skal opfylde hvile i sig selv princippet, derfor kan der ikke oparbejdes egenkapital.

Så vil bestyrelsen gerne nævne og gøre opmærksom på at grundejerforeningen fylder 50 år i 2018.  Aktivitetshuset er reserveret til den 14. og 15. juli 2018 inklusiv rengøring. Vi skal opnå enighed om egenbetaling. For god ordens skyld gøres I opmærksom på at der i vores vedtægter ikke er et punkt der kan retfærdiggøre en fest i den størrelsesorden. Derfor må have en dialog omkring hvad vi ønsker en sådan fest skal koste.

Afslutningsvis vil jeg takke bestyrelsen for godt samarbejde i året der er gået. Tak til de bestyrelsesmedlemmer der har lagt øre til mine oplevelser og kommentarer i det forgangne år.

På bestyrelsens vegne Susanne Sørensen 

Nyeste kommentarer

10.11 | 10:15

Tak for snakken Arne. :)

09.11 | 15:45

Giv mig lige opkald på tlf. 4063 2894. Mit medlemsnr. er: 61

02.06 | 07:30

Ny adresse: Jeg har fået ny adresse som er JAGTVEJ 63A 8450 HAM...

27.05 | 14:25

Hej Ole, Vi bruger dem som også har Vaffelbageriet, så hør gerne der. :) ...