Årsberetning 2022

Grundejerforeningen ”Fjellerup Kær af 24. februar 1968”

BERETNING 2021/2022

Generalforsamlingen 2020/2021

Endnu et år er gået i vores grundejerforening Fjellerup Kær. Der var indkaldt til ordinær generalforsamling lørdag den 17. juli 2021. I henhold til dagsordenen var der 3 bestyrelsesmedlemmer og formanden, som ikke ønskede genvalg til bestyrelsen. Ved det direkte valg til bestyrelsen kunne formandsposten ikke besættes. Der blev nedsat en arbejdsgruppe som skulle finde emner til en ny bestyrelse.  I arbejdsgruppen var vi 5 personer, som i fællesskab gerne ville samarbejde om at bevare, tilpasse og ajourføre grundejerforeningen fremadrettet. Efter beslutning og vedtagelse af §7, punkt 6 på den ekstraordinære samt ekstra-ekstraordinære generalforsamling lørdag den 11. september 2021, blev gruppen valgt som ny bestyrelse, og kunne herefter konstituere sig selv på det førstkommende bestyrelsesmøde.

Bestyrelsen er ikke længere en gruppe der stemmes ind samlet. Fremadrettet er det de demokratiske spilleregler der er afgørende for valg af nye medlemmer til bestyrelsen. Akkurat som vedtægterne foreskriver. Den sædvanlige procedure gælder fra denne ordinære generalforsamling.

Referater fra de 4 afholdte bestyrelsesmøder kan læses på hjemmesiden under punktet mødereferater.

Forretningsorden

Bestyrelsen har udarbejdet en forretningsorden, som er bestyrelsens forretningsorden og som beskriver omfanget af bestyrelsens arbejde. Den fungerer som et arbejdsredskab, der kan være med til at sikre en god retning og udvikling i grundejerforeningen. Forretningsordenen beskriver rolle og ansvarsfordeling og er bestyrelsens værktøj og skal ikke godkendes af generalforsamlingen.  Den offentliggøres/synliggøres på grundejerforeningens hjemmeside.

Forretningsordenen tages op til eftersyn/revision en gang årligt således den bedst muligt understøtter og følger udviklingen i grundejerforeningen. Dette påhviler den til enhver tid siddende bestyrelse.

Forretningsordenen kan ses på hjemmesiden efter generalforsamlingen.

Veje og anlæg

Vedligeholdelse af vores veje udføres som altid af Vagn. Vagn har i 2021 kørt 40m3 ekstra sand/grus på vores veje ud over den almindelige vedligeholdelse. En ekstraudgift på ca. 12.000,00 kr. Vores veje bruges flittigt også af udefrakommende tung trafik. Grundet materialekørsel ved nybyg og renovering er der til tider store lastvognstræk med anhænger der forsøger sig på vores veje. Det går ikke altid godt. Vores veje er ikke skabt til den slags trafik og det kan medføre store problemer for chaufføren, når han opdager at der er mangel på plads ved højre og venstresving. Det er meget besværligt at bakke ud af vores grundejerforening

Indkørslen ved Th Andersens Vej og Lyngmøllevej vil blive reguleret med sand/grus, indtil den kommende asfaltering af Fælledvej er iværksat senest i 2024.

Indkørsel og vej fra Klitvej til Sandvej har første prioritet i bestyrelsen med henblik på udvidelse af vejen. Dette sættes i værk med Norddjurs Kommune som øverste vejmyndighed.

Lyngmøllevej mangler beskæring og vedligeholdelse i rabat, da vejen byder på udfordringer for renovationsbilen og Vagns førerhus. Bestyrelsen arbejder på sagen.

Stien mellem Sandvej og Klitvej, også kendt som ”thi kendes for ret” stien, har igen udviklet sig til en noget bizar oplevelse at gå på. Bestyrelsen kontakter Norddjurs Kommune, for gennemgang af sti og ejerforhold.

Fællesareal   

Græsslåning på fællesareal udføres af Dan-center til en pris på 8.000,00 kr. med moms/år. Der slås græs i perioden 01.05.22 - 01.10.22.

Bestyrelsen inviterede til kollektiv arbejdsdag på fællesarealet samt strandrensning lørdag den 14. maj 2022. Her mødte en gruppe arbejdsvillige grundejere op med værktøj og godt humør til oprydning/beskæring af fællesarealet. Der blev knoklet igennem af alle og alt grenaffald m.v. blev samlet i bunker udenfor fællesarealet. Ligeledes blev der afholdt strandrensning, så vi nu er klar til badesæsonens start.

Vagn afhentede alt grenaffald og det ligger nu på depotpladsen og afventer skt. Hans aften. Der var indkøbt pølser og brød med det hele samt øl og sodavand til det arbejdende folk. En rigtig hyggelig dag som bestyrelsen vil arrangere igen næste år.

En stor tak til alle for indsatsen. Flot arbejde.

Efter generalforsamlingen vil der være billeder fra arbejdsdagen indlagt på vores hjemmeside. Alt er fotograferet af Jørgen, Sandvej 13. Vi siger tak for indsatsen til Jørgen.

Der afholdes Skt. Hans torsdag den 23. juni 2022.  Bålet tændes kl. 21.00

Grundejerforeningen sørger for øl og sodavand til fremmødte grundejere i Fjellerup Kær.

Opslaget vil kunne ses på hjemmesiden under aktuelle nyheder og i de 3 opslagskasser.

Dræn

Samtlige i bestyrelsen har været med Sjerik på rundvisning i vores drænunivers. Det var en gennemgang som gav alle en bedre forståelse for hvad dræn har af betydning i vores område.

Drænene har høj prioritet i grundejerforeningen og spules/renses og efterses for sammenfald af Djurs Kloakservice. Næste eftersyn er i september 2022. Hvis der registreres problemer af Djurs Kloakservice kontaktes bestyrelsen for eventuel udbedring af skader og sammenfald.

Vand

Der afholdes generalforsamling i Vandværket lørdag den 02. juli 2022 kl. 09.00

Indkaldelse og regnskab med budget er at finde på vandværkets hjemmeside ”Fjellerup Strands Vandværk”

Der er ingen ændringer i takstbladet for 2023 og dermed ingen prisjusteringer.

Dog skal nævnes at der i øjeblikket er en undersøgelse af ledningsnettet med henblik på udskiftning af samme. Dette kan man høre mere om på generalforsamlingen dette år. Derfor vil asfaltering af Fælledvej ikke blive udført, da der kan forventes opgravning på hele strækningen.

Regnskabet 2021/2022

Jonas fremlægger grundejerforeningens regnskab med budget og det som bestyrelsen har vedtaget fremadrettet vedrørende regnskabsaflæggelse.

Regnskabet for 2021/2022 kan ses på hjemmesiden.

Hjemmesiden

Vores suppleant Søren Refsgaard styrer hjemmesiden med kyndig hånd. Det vil blive undersøgt om der er udvidelsesmuligheder for hjemmesiden eller om anden løsning skal etableres. Dette vil være med på næste generalforsamling 2022/2023

Bestyrelsen

Som formand vil jeg sige bestyrelsen tusind tak for et rigtig godt og lærerigt år. Alle har været meget positive og virkelig kompetente, når det drejer sig om bestyrelsesarbejde.

Der skal ikke være tvivl om at samarbejdet mellem bestyrelsen og suppleanter har gjort, at vi allerede på nuværende kan høste virkelig gode resultater, som kommer alle grundejere af Fjellerup Kær til gode.

I det kommende år vil der være spændende opgaver i vente som beskrevet i denne beretning. Det kan bestyrelsen se frem til, fordi de kan lide udfordringer og løser alt i god tone og med godt humør.

Medlemmerne af Grundejerforeningen Fjellerup Kær

Til sidst vil jeg rette en tak til samtlige medlemmer af Fjellerup Kær. Tak for tilliden og ros til alle for den venlige og positive tilgang i forbindelse med de omrokeringer vi har tilført grundejerforeningen i det forgangne år.

Tak for ordet.  

Susanne C. Sørensen

Formand

 

Pva.

Bestyrelsen

Grundejerforeningen ”Fjellerup Kær af 24. februar 1968”

Nyeste kommentarer

10.11 | 10:15

Tak for snakken Arne. :)

09.11 | 15:45

Giv mig lige opkald på tlf. 4063 2894. Mit medlemsnr. er: 61

02.06 | 07:30

Ny adresse: Jeg har fået ny adresse som er JAGTVEJ 63A 8450 HAM...

27.05 | 14:25

Hej Ole, Vi bruger dem som også har Vaffelbageriet, så hør gerne der. :) ...