Årsberetning 2016

BERETNING 2015/2016

1.

Som indledning vil jeg sige tak til de grundejere som er mødt frem til denne general-forsamling.  Vi har i bestyrelsen en lidt krævende sag at forholde os til, og som jeg vil komme nærmere ind på under punkt 5 på dagsordenen. Det er en sag der vedrører alle grundejere i vores forening og sandsynligvis også alle andre grundejerforeninger i Fjellerup. Ellers kan jeg konstatere at året er gået uden de store problemer, vi har som bestyrelse afholdt 3 bestyrelsesmøder, hvor vi har udrettet lidt af hvert, som jeg kommer ind på i min beretning.

2.

Lad os starte med fællesarealet, der jo vedligeholdes af vores kasser. Kasseren har haft et begivenhedsrigt år. Udover trimning af fællesarealet, har han nu også gjort plads til 2 nyerhvervelser, nemlig vores fine bænkeborde, som han har fået til en meget fair pris. Derudover har kasseren måttet tage afsked med skrotbunken. Jeg har senere fundet ud af at kasseren har et ambivalent forhold til lige nøjagtig denne skrotbunke, da han i tidernes morgen har måttet udbetale 1600 kr. af fælleskassen til denne skulptur, hvilket han selvfølgelig gjorde under protest. Derfor var kasseren heller ikke til stede på skrotningstidspunktet. Sjerik og Henning gjorde kort proces og kørte det krøllede metal til lossepladsen og nu tror jeg egentlig at kasseren har vænnet sig til tanken om, at det man ikke kan se, kan man ikke have ondt af.

3.

Så bevæger vi os til skovvænget, hvor vi på hjørnet til Lyngmøllevej har fjernet 3 hvide vejreflekser og skiftet dem ud til at være ens med resten af grundejer-foreningen, nemlig telefonpæle med refleksbånd. Jeg har dog observeret at alle pæle skal gennemgåes da reflekserne er ved at være slidte og lasede.

4.

Så har vi fået renset og efterset vores dræn. Det var tiltrængt. Ca. 8 år er der gået siden sidst. Den går ikke. Det er vedtaget på en generalforsamling tilbage i 1996, at alle dræn skal renses og vedligeholdes hvert andet år. Sådan bliver det så fremover indtil andet er besluttet. Det kan også nævnes at der sandsynligvis skal etableres nye dræn fordi de gamle er ved at være slidte. Det er en opgave alle vil høre nærmere om på en senere generalforsamling.

5.

Vores veje, der vedligeholdes af Vagn er jo som altid meget fine og dejlige at køre på, men der køres altså for stærkt. Jeg er klar over at vi hører til i en 40 km zone, men der står altså også skrevet at der skal køres efter forholdene, og sandvejene er ikke til høj hastighed. Det støver. Udvis respekt over for jeres medmennesker og kør efter forholdene. Vær rar at fortælle jeres gæster at 20 km er det absolut højeste på vores veje.

6.

Så er der vores hjemmeside. Bestyrelsen har fået en opsang af vores IT mand Jan Thykær. Vi lever ikke op til det vi har lovet, hvilket gør at Jan ikke kan lave sit arbejde som han ønsker, derfor vil Jan gerne overdrage hjemmesiden til en anden. Vi respekterer afgørelsen og siger mange tak for Jans tålmodighed og det gode arbejde han har udført igennem årene.

Ny IT mand bliver Flemming Kurdahl. Da vi er klar over at der er plads til forbedringer, ønsker vi Flemming held og lykke med bestyrelsen og vi vil gøre vores allerbedste.

7.

Sankt Hans var en noget kold affære og der var ikke mange fremmødte men bålet brændte rigtigt godt og længe.

Så har der været den årlige strandrensning der som bekendt altid er en succes. Her mødes frivillige til en hyggelig formiddag hvor der renses, klippes og snakkes og sidst men ikke mindst så afsluttes formiddagen med en genstand eller to. Det nye i år er at stien ved Sandvej og ned til stranden, er med i samme ombæring. Der skal klippes og rives. Jeg har undersøgt om vi har nogle vedligeholdelsespligter vedrørende stien og det har vi ikke. Men vi vælger at holde stien så den er gangbar og altid ser pæn ud. Det er vel det mindste vi kan gøre.  Årets strandrensning er den 18. juni 2016 kl. 09.00.

Den årlige sommerfest blev afholdt den 18. juli 2015 og der var rigtig godt vejr og som vanlig havde alle en hyggelig eftermiddag med god mad og drikke. Vi takker festudvalget, bestående af Sussie, Karen, Hanne og Peter samt Jørgen for indsatsen. I år er festen berammet til den 23. juli 2016 kl. 13.00 så vel mødt til endnu en festlig dag med Helstegt gris og tilbehør.

8.

Kasseren og jeg har været på kursus i Arbejdernes Landsbank. Det drejede sig om bestyrelsesansvar. Det var vældig interessant. Jeg tror vi blev lidt klogere på at ansvaret for en bestyrelse er skærpet, også selv om arbejdet er frivilligt og ulønnet. Det nye ord i den forbindelse er nøl. Meget interessant at vide at man faktisk kan blive stillet til ansvar for, ikke at informere foreningens medlemmer, eller være for langsom og ubeslutsom. Stof til eftertanke.

Til slut vil jeg takke bestyrelsen for året der er gået. Det har som sagt været et år hvor vi har haft en større ting på dagsordenen. Sagen som jeg refererer til er med på dagsordenen og vi ønsker at generalforsamlingen tager stilling til hvordan vi bærer den videre eller afslutter. Tusind tak for ordet og rigtig god generalforsamling til alle.

Nyeste kommentarer

10.11 | 10:15

Tak for snakken Arne. :)

09.11 | 15:45

Giv mig lige opkald på tlf. 4063 2894. Mit medlemsnr. er: 61

02.06 | 07:30

Ny adresse: Jeg har fået ny adresse som er JAGTVEJ 63A 8450 HAM...

27.05 | 14:25

Hej Ole, Vi bruger dem som også har Vaffelbageriet, så hør gerne der. :) ...