Årsberetning 2018

BERETNING 2017/2018

Det har været et sprogligt specielt år. Et par grundejere har forsøgt sig med lidt avancerede sprogfinesser. Jeg vil gerne opfordre til at der udvises fornuftig sprogbrug når en grundejer ønsker kontakt med bestyrelsesmedlemmer. Alt andet er uacceptabelt og udannet.           Hilsen formanden.

Når det så er sagt, starter vi ud med beretningen som følger.

Vi har fået renset vores dræn. Ved rensning er det konstateret at drænet beliggende mellem Rugvangen og Dyrevænget ikke fungerer. Drænet er ikke blevet korrekt reetableret efter kloakering. Dette har medført underminering og sand i drænet. Det vides ikke på nuværende om der kan ske yderligere underminering andre steder. Der er bestilt entreprenør til at udføre opgaven. Samtidig er der rettet henvendelse til Norddjurs Kommune angående ansvarsforhold. Generalforsamlingen skal træffe beslutning om der skal renses og spules dræn hvert 2. år som nu, eller om det skal udskydes til hvert 4. år som anbefalet af slamsuger. Det vi skal huske på er, at det er ved spuling og rensning vi opdager tilfælde som beskrevet.

Vedligeholdelse af veje er som vanligt udført af Vagn. Vagn har meddelt at der er en prisstigning på vej. Den udgør 10% og skyldes blandt andet stigningen på brændstof. Vi gør opmærksom på at høj hastighed på vejene medfører ekstra omkostninger for os alle, da Vagn skal vedligeholde udover det budgetterede. Det har været en udfordring at få Dyrevænget reetableret efter nybyggeri. I min naivitet gik jeg ud fra at indgåede aftaler med en entreprenør ville blive respekteret. Dette blev ikke tilfældet på Dyrevænget. Det har været under al kritik og i den sammenhæng vil jeg gøre opmærksom på, at det påhviler grundejer at vejene genetableres efter endt byggeri og renovering, uanset hvad. Bestyrelsen vil med generalforsamlingens samtykke arbejde på at lave en justering i vedtægterne og den vil blive fremlagt på næste generalforsamling.

 Efter flere henvendelser omkring jordvolden tilhørende Sandvej 20 beliggende mellem Klitvej og Sandvej har vi i bestyrelsen rettet henvendelse til Norddjurs Kommune, der oplyste at vejens bredde udgør 7 meter. Herefter har der været tilsyn på jordvolden fra Norddjurs Kommune med henblik på at konstatere om den var udover skel. Grundejer har efterfølgende haft landmåler på og konstateret at jordvold var udover skel og herefter justeret jordvoldens bredde så den sandsynligvis passer med skel. Grundejeren Sandvej 20 har ikke genetableret vej og rabat efter justeringen. Bestyrelsen vil med generalforsamlingens samtykke arbejde på at få efterprøvet de 7 meter så 2 biler kan passere hinanden og man kan gå sikkert i rabatten når der kører trafik på vejen. Derudover vil vi undersøge om jordvolden overholder de fastsatte regler for terræn.

Der er ordinær og ekstraordinær generalforsamling i vandværket den 28. juli 2018 kl. 10.00, se eventuelt Fjellerupguiden. Der arbejdes på flere muligheder omkring etablering af nyt vandværk eller at få vandet leveret fra anden udbyder. Emnet vil blive fremført på den kommende generalforsamling. I den forbindelse vil jeg opfordre alle til at følge med i nyhedsbreve og anden information fra vandværket. Er I ikke allerede tilmeldt nyhedsbrevet så få det gjort, for jeres egen skyld. Som supplement kan nævnes at der er ca. 90 fastboende i vandværket op imod 1440 sommerhusejere. Spidsbelastningen i vandværket, altså der hvor vandværket kører med største ydeevne er ca. 5 uger i juli måned. Resten af året kører vandværket på et forholdsvist lavt niveau. Derfor kan vi være meget interessante for anden udbyder. Der er en kontantbehold-ning i vandværket på godt og vel 4 millioner kroner.  Derfor har Norddjurs Kommune på et tidspunkt bedt vandværket om at nedsætte m3 prisen på vand til 3,00 kr. Det må siges at være en meget favorabel m3. Vi afventer hvad der besluttes i vandværket.

En orientering om PERSONDATALOVEN der træder i kraft den 25. maj 2018. Der er ikke, indtil videre, regler på området vedrørende foreninger. Det er ene og alene kassereren der ligger inde med de data der kan være personfølsomme. Da alle medlemmer kun er registreret i papir form er der på nuværende ikke problemer i dette.

Der er en kedelig tendens i vores grundejerforening gående på manglende sund fornuft for visse hundeejere. Det er hundeejers pligt at forholde sig til vedtægterne og at efterleve dem. Løse hunde uden for egen matrikel er ikke tilladt. Til samtlige hundeejere. Udvis hensyn. Det er ikke alle der er begejstret for andres hunde.

Bestyrelsen vil jeg gerne sige mange tak til for et godt år. Vi har fået vendt mange emner og der er altid en god tone når vi mødes. Tak for det.

Tak til generalforsamlingen

Susanne Sørensen

Formand

Nyeste kommentarer

10.11 | 10:15

Tak for snakken Arne. :)

09.11 | 15:45

Giv mig lige opkald på tlf. 4063 2894. Mit medlemsnr. er: 61

02.06 | 07:30

Ny adresse: Jeg har fået ny adresse som er JAGTVEJ 63A 8450 HAM...

27.05 | 14:25

Hej Ole, Vi bruger dem som også har Vaffelbageriet, så hør gerne der. :) ...